ISAAFFIK - ARCTIC GATEWAY

ISAAFFIK - ARCTIC GATEWAY

- En hjælp til dig, der arbejder med det arktiske område

Isaaffik 

 

ISAAFFIK er et forum for aktører, der har berøring med det arktiske område; på ISAAFFIK-hjemmesiden kan du samarbejde med kolleger i ind- og udland om blandt andet transport i området

ISAAFFIK (det grønlandske ord for portal) er et website for samarbejde inden for forskning, uddannelse,konsulent-/myndighedsopgaver og logistik. Hjemmesiden blev stiftet i 2015 og er netop gået i luften med ny og forbedret version (se oversigten over forbedringer under artiklen).

DTU har mange aktiviteter i Arktis og forskerne kan derfor få stor gavn af netværket - hvis man for eksempel skal til afsidesliggende egne, er der mulighed for at koordinere rejsen via portalen med Arktisk Kommando eller andre der har opgaver i området. Derudover kan finde en oversigt over forskningsstationer, målestationer, lufthavne, feltaktivtieter mv. via et oversigtskort eller Arctic Directory på sitet. Siden har desuden en kalender, hvor du kan se kommende arrangementer, kurser mv. eller du kan søge efter tidligere arrangementer i arkivet.  

Få din egen profil

Indholdet på ISAAFFIK's hjemmeside skabes og vedligeholdes decentralt af de forskellige partnere, som bruger websitet. Som udgangspunkt var portalen tiltænkt brugere fra det danske rigsfællesskab, men udenlandske forskere og andre, der arbejder i Arktis, er velkomne til også at benytte siden. På hjemmesiden bringes løbende nyheder om nye forskningsprojekter, undervisningstilbud, logistik og forskningsinfrastrukturer; jo mere portalens brugerne involverer sig, des mere værdi giver den for alle. Man kan oprette sin egen profil, hvor man blandt andet kan præsentere sin forskning, og der ligger store mængder af information i Arctic Directory: en søgbar fortegnelse over forskere, undervisere og myndigheder, der arbejder i området, om forskningsprojekter, logistik og infrastruktur, undervisning og andre ting, som har berøring med Arktis. Det er derfor en god idé at besøge portalen og se, om der er information, man kan bruge i sit arbejde ligesom man selv kan lægge information ind, hvis man er i gang med projekter, som andre kan få gavn af.

Siden er let at gå til og det er nemt at oprette en brugerprofil. Hvis du har spørgsmål til brugen af sitet, kan man kontakte Pilu Juul-Nyholm

Du kan besøge ISAAFFIK-sitet ved at klikke på dette link

 

Fakta om ISAAFFIK

Samarbejdet består af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitetet, Syddansk Universitet, GEUS, DMI, Arktisk Kommando, DTU og Grønlands Naturinstitut.

ISAAFFIK-sekretariatet ligger i Arktisk Forskningscenter på Aarhus Universitet. Sekretariatet er ansvarligt for driften og udviklingen af netværket.

Som medlem af netværket får du fuld adgang til alle funktioner på portalen – medlemskab er gratis. Ønsker du at blive medlem, skal du blot registrere dig på hjemmesiden.

 

 

Pilunguak Juul-Nyholm
Projektkoordinator
DTU Space
45 25 97 59
Hanne Thomasen
Projektudvikler, forskningskoordinator
DTU Space
45 25 96 71

Nye funktioner på ISAAFFIK

Nyt infrastruktur-kort med forbedret Arktisk kort og zoom

Forbedret filtrering på kortsøgning

Nyhedsliste på forsiden

Seneste ISAAFFIK-artikel altid synlig  på forsiden

Forbedrede funktioner til vedhæftning af billeder, pdf’er og andre filer på Travels, Articles og Events

Abonnering på nyhedsbrev med individuelle bruger-options

Event-kalender

Forenklet bruger-registreringsproces, også tilgængelig direkte fra forsiden

Forbedret søgefunktion

Arkiv-funktion med oversigt over Events og Travels

"Mit ISAAFFIK"-side med individuelle opsætningsmuligheder